Sıradaki tarifim kızımın tarifi olan kabak cipsi, başlangıçta adıyla kulağımıza, tadıyla damağımıza ilginç gelebilecek bir tat. Fakat bir iki tadımdan sonra özellikle mayonezle, bizim alıştığımız kızartmanın yanında ne kadar hafif bir lezzet olduğunun farkına varılıyor.Malzemeler:
1 adet kabak
2 adet yumurta
1 kase galeta unu
Karabiber
Kekik
Tuz
Yapılışı:
Kabakları yıkayıp ince ince dilimleyip tuzluyoruz. Daha sonra çırpılmış yumurtaya batırıp, baharat karıştırılmış galeta ununa buladıktan sonra yağlanmış tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180° fırında çıtır oluncaya kadar pişiriyoruz.Yanında arzuya göre ketçap, mayonez yada dere otu sarımsak ve yoğurtla hazırladığımız soslarla servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder