Translate

23 Haziran 2016 Perşembe

Kek Yapmanın Püf Noktaları


  • Un elenmelidir
  • Yumurta ve yoğurt mutlaka oda sıcaklığında bekletilmelidir.
  • Kabartma tozu una karıştırılmaıdır çünku işlem kabartma tozunun iyi karışmasını sağlar.
  • Karıştırırken tahta kaşık kullanılmalıdır.
  • Yağlanmış kek kalıbına biraz un serpilirse kekin kalıba yapışması önlenmiş olur
  • Kek mutlaka ısıtılmış fırına koyulmalıdır.
  • Fırından çıkan keki bir tel ızgara üzerinde ılınmasını sağladıktan sonra kalıptan çıkarılmalıdır
Bu kaideler uygulanırsa misafirlerinize çayın yanında ikram edeceğiniz leziz kekler ortaya çıkacaktır.Şimdiden size leziz keklerle tatlandırılmış bol muhabbetler dilerim.

Yukarıda gördüğünüz Multi Vitamin kekimin tarifine bir önceki paylaşımımdan ulaşabilirsiniz

Multi Vitaminli Kek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder