Bu gün vereceğim tarifi yaklaşan kurban bayramı dolayısıyla yayınlıyorum. Geçen yıl kurban bayramında etlerin bir bölümünden sucuk yapmak istediğimi arkadaşlarımla paylaştım. Arkadaşlarım bana boş yere uğraşmamam gerektiğini kasapların bu işi çok ta yüksek olmayan bir fiyata yaptıklarını söylediler.Bunun üzerine ben de sucuk yapmaktan tam vazgeçmiştim ki; kasapların, kendilerine getirilen etlerin hepsini bir araya karıştırıp ondan sonra sucuk haline getirdiklerini öğrendim. Bu bilgi beni tekrar evde sucuk yapmaya yönlendirdi. Biraz zahmetli bir iş olmasına rağmen, elde ettiğim sonuçtan sonra gerçekten bu zahmete değdiğini düşünüyorum.
Denemek isteyen arkadaşlara, kolaylıklar dilerim....
Malzemeler
1 kg et
20 gr tuz
15 gr tatlı toz kırmızı biber
15 gr acı toz kırmızı biber
15 gr kimyon
10 gr yeni bahar
5 gr çemende (tercihen)
6 diş ezilmiş sarımsak
200 gr iç yağı.
Yapılışı
Eti mutfak robotunda hafif parçalıyoruz,baharatları da katıp iyice yoğurup buzdolabında bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün 3 saat önceden sıcak suyla ısladığımız ütü bağırsağı kıyma makinesine taktığımız sucuk apara ile dolduruyoruz ve fermantasyonu için güneş görmeyen serin bir yere asıyoruz sabah akşam fermantasyonu yavaşlatmak için sucukları soğuk suya daldırıp tekrar asıyoruz.Sucukları kuruyunca alabilir yada çok kurumadan buzlukta saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder