Translate

10 Ağustos 2016 Çarşamba

Nohutlu Tas Kebabı


    Malzemeler:

500 gr sığır eti
1    kase nohut
1   baş büyük soğan
1   adet yeşil biber
1   yemek kaşığı domates salçası
1   yemek kaşığı biber salçası
2  adet defne yaprağı
     Tuz
     Karabiber
   
   Yapılışı:

   Eti kuşbaşı doğrayıp yıkadıktan sonra tencereye koyun.Üzerini iki parmak geçinceye kadar su doldurun. Eti bir iki taşım kaynatın ve etin bu kara suyunu süzüp eti yıkayın. Diğer tarafta bir tencereye sıvı yağı koyup kızdırın, suyu süzülen etleri içine atın ve etleri pembeleşinceye kadar kavurun ince kıydığınız soğanı, biberi ve salçaları da ekleyip biraz daha kavurduktan sonra etlerin üzerine çıkıncaya kadar sıcak su dökün. Defne yapraklarını da içine salın. Ara sıra etin pişip pişmediğini ve suyunu kontrol edin. Etin pişmesine yakın önceden haşladığınız nohutu da içine salın. En son tuz ve karabiberini ekleyin ki tuzu önceden eklerseniz et sert karabiberi önce eklerseniz de yemeğiniz kara görünür.

     Not: Eti düdüklü tencere de pişirmek hem zaman ve enerjiden tasarruf hem de yemeğin daha lezzetli ve vitaminin kaybolmamasını sağlar.

                         AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder