Translate

8 Ağustos 2016 Pazartesi

Porridge (Yulaf lapası)

  Bu tarifimin adından da anlaşılacağı gibi bu bir İngiliz yemeği olup, aynı zaman da  Alman' larında yaptığı bir yemektir. Bizim alışılmış Türk mutfağının tatlarından biraz farklı olan bu tat özellikle diyet yapanlara önerilir.

    Malzemeler

1 su bardağı yulaf
2 su bardağı badem özlü süt
2 tatlı kaşığı bal
 Çay kaşığının ucu ile çok az tarçın

   Üzeri için

1 adet mango
 5-6 adet çilek
 1 yemek kaşığı chıa tohumu

                  Yapılışı :

Süt ve yulafı pişinceye kadar kaynatın.Yulaf lapa haline gelince balı ve tarçını ilave edip karıştırın. Lapa ılınınca üzerini meyve ve chıa tohumuyla süsleyin. Porridge servise hazırdır.
           
                 AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder