Merhabalar,
Sizlere bugün vereceğim tarif geleneksel Türk mutfağının olmazsa olmazı, sofraların başlangıcı, çocukların en sevdiği çorba. Bizim mutfağımız da çorbalar Avrupa mutfağına kıyasla genellikle hamur işine dayalı oluyor, şehriyeli çorba, tarhana çorbası, ovamaç çorbası vs. Hemen hemen bütün çocuklar gibi benim kızım da çorbayı severek yiyor fakat sebze yemeklerine gelince her zaman bir isteksizlikle karşılaşıyorum. Ona, sebzeyi sevdirmeyi düşünürken sevdiği şeylerle sebzeyi harmanlamak aklıma geldi ve bunda da oldukça başarılı oldum, örneğin; sebzeli çorba, sebzeli makarna gibi. Fakat bunu yaparken sebzeleri küçük doğruyorum ki, sebzenin tadı çok baskın olmasın ve sebzenin tadını yavaş yavaş alarak bu tada damağı alışsın. Siz de çocuklarınızla benim ki gibi problemler yaşıyorsanız umarım bu yöntem işinize yarar. Şimdiden kolay gelsin.
Malzemeler;
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet biber
2 adet mantar
1 yemek kaşık domates salçası
Tel şehriye
3 bardak tavuk suyu veya bulyon
sıvı yağ
Tuz
Terbiyesi:
2 yemek kaşığı un,
1 yumurta sarısı
2/1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Öncelikle sebzeleri minik küpler halinde doğrayın.Daha sonra tencereye sıvı yağı koyup kızdırın ve sebzeleri içine salın az kavrulunca salçayı da ekleyin ve oda kavrulunca tavuk suyunu da ilave edin. Sebzeler pişerken diğer tarafta un,yumurta sarısı, yoğurt ve limon suyunu iyice çırpıp terbiyesini hazır edin. Sebzeler pişince şehriyeyi de içine salın bir iki taşım kaynadıktan sonra hazırlamış olduğunuz terbiyeye, kaynamakta olan çorbanın suyundan yavaş yavaş ilave edip terbiyeyi ısıtın bu işlemi yapmazsanız yoğurt kesilir.Eğer çorba koyu olursa sıcak su ekleyebilirsiniz. Daha sonra terbiyeyi çorbanın içine salın ve tuzunu da atın, bir iki taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatın. Arzuya göre maydanoz ya da kuru nane ile süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder