Translate

18 Ağustos 2016 Perşembe

Patlıcan Musakka

 Tekrar  Merhaba  Değerli Takipçilerim,
     Bugünkü tarifim patlıcan musakka,her ne kadar uzmanlar, patlıcanın herhangi bir besin değerinin olmadığını söylese de bizim aile de patlıcanın her türlüsü severek tüketiliyor. Yaz aylarında bol domatesli türlü kızartma, limon sarımsak ve zeytinyağının muhteşem buluşması patlıcan salatası, patlıcan ve etin buluşmasıyla ortaya çıkan harika lezzetler, Ali Nazik, karnıyarık ve musakka ve şuan sayamadığım pek çok çeşit, sanırım dünya da patlıcanı en çok tüketen millet biziz. İşte bugünkü yemeğimi bunları düşünerek pişirdim ve sizlerle de paylaşmak istedim.



     Malzemeler:
1 kg patlıcan
1 kase kıyma
2 baş orta büyüklükte soğan
1 adet havuç
1 adet yeşil biber,
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası,
3-4 diş sarımsak
  Tuz, karabiber, kekik

           




    Yapılışı :

   Kabuklarını soyup bir parmak halkalar şeklinde doğradığınız patlıcanları yarım saat tuzlu suda bekletip süzün. Kıymayı tavaya alın yağı azsa az sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Kıyma suyunu çekip biraz kavrulunca sırasıyla halka doğranmış havucu, ince doğranmış biberi, soğanı, salçayı ve domatesi ekleyerek kavurun. En son sarımsak, tuz ve baharatları ekleyin. Biraz daha karıştırdıktan sonra üzerine bir su bardağı sıcak su ekleyin az daha kaynatın ve kenara alın. Diğer taraftan da derin bir kapta kızdırdığınız yağa suları süzülen patlıcanları hafif elinizle de sıktırarak yağda kızartın. Kızaran patlıcanları bir süzgeç üstüne alırsanız fazla yağları süzülür. Patlıcanları bir tepsiye dizin, üzerine kıymalı harcı yayın , üzerine çıkıncaya kadar sıcak su ekleyin ve 200° ısıtılmış fırında pişirin.
   

                 AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder