Translate

25 Ağustos 2016 Perşembe

Mercimek Köftesi

                                           


Malzemeler:

2  su bardağı mercimek
1 su bardağı  ince bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 baş soğan
1 limonun suyu
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı pulbiber, karabiber,kimyon
1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağ
3 yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz

   Yapılışı:

       Öncelikle ayıklayıp yıkadığınız mercimeği bir tencereye alıp üzerine çıkıncaya kadar soğuk su ile doldurun. Başlangıçta mercimeğe soğuk su koymak mercimeğin çabuk pişmesini sağlayacaktır. Diğer tarafta rendelediğiniz soğanı tereyağ  ile az pembeleştikten sonra salçayı da ekleyip kavurun ve üzerine yarım su bardağı su ekleyip ocaktan alın. İçine limon suyunu ve baharatları ekleyin. Ara sıra mercimeğin suyunu kontrol edin, pişmemişse azar azar su ekleyin. Mercimek pişince tuzunu atın, bulguru da içine dökün karıştırın. Hazırlamış olduğunuz soğanlı salçalı sosu da üzerine dökün, iyice karışmasını sağladıktan sonra bir on beş dakika kadar tencerenin kapağı kapalı bekletin. Daha sonra dinlenen karışımı soğuması için geniş bir kaba alın. Mercimek soğuyunca, ince kıyılmış maydanozu ve zeytin yağını ekleyip karıştırın ve elinizle köfte şeklinde sıkıp servis tabağına alın. Marul ve limon ya da nar ekşisi eşliğinde servis edin.
               
          Dostlarınızla demli çaylar eşliğin de keyifli muhabbetler geçirmeniz dileğiyle,
                             
                            AFİYET OLSUN.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder