Translate

30 Temmuz 2016 Cumartesi

Brokoli Salatası

   Bugün sizlere et yemeklerinin yanında garnitür olarak sunabileceğiniz brokoli salatasının tarifini vereceğim.

  Malzemeler:
  500 gr brokoli
  2  adet orta boy patates
  1  avuç kuzu kulağı yaprağı
  Sosu için:
  1 limonun suyu
  3-4 diş sarımsak
  Karabiber
  Zeytinyağı
  Tuz
  Süslemek için: Zeytin
 
 Yapılışı:
    
     Brokolileri kesip yapraklara ayırıyoruz ve yıkayıp bir tencereye koyuyoruz. Brokolilerin üzerine çıkıncaya kadar su dolduruyoruz ve pişinceye kadar kaynatıyoruz. Pişen brokolileri süzdükten sonra 1 dakika kadar soğuk suyun altında tutuyoruz.
     Patatesleri ayrı bir tencerede haşlayıp, kabuklarını soyup, küp şeklinde kesiyoruz.
     Kuzu kulağını da doğrayıp brokoli ve patatesin üzerine ilave ediyoruz.

 Sosu: 

      Sarımsağı ezip bir kaseye alıyoruz.Üzerine limon suyunu, zeytin yağı ve tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra salatanın üzerine gezdiriyoruz, arzuya göre üzerine karabiber serpip karıştırıyoruz.Zeytinlerle de süsledikten sonra salatamız servise hazırdır.
                         
                                                     AFİYET OLSUN



    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder