Pandispanyası için:
4 türk kahvesi fincanı toz şeker
4 adet yumurta
4 fincan un
1 paket kabartma tozu
İç Kreması içi:
2 paket krem şanti
2 yemek kaşığı labne
2 adet dilimlenmiş muz
Üst kreması için:
1 paket çikolata sosu
Üst Süslemesi İçin:
Ben evde bulunan malzemelerden hindistan cevizi,damla çikolata, renkli şekerleme ve kiraz kullandım. Siz de dilediğiniz malzemeleri kullanıp pastanızı zevkinize göre süsleyebilirsiz.
Yapılışı:
Öncelikle şeker ve yumurtayı köpük olana kadar mikserle çırpıyoruz sonra unu ilave edip üzerine kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırıyoruz.Hamuru yağlayıp, un serptiğimiz kelepçeli kek kalıbına döküyoruz ve 175°-180° ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Pandispanya fırından çıkınca ılındıktan sonra kalıptan çıkarıyoruz. Kenarlarını keserek sert yerlerini ayırmış oluyoruz,
Önceden çırpıp buz dolaba koyduğumuz krem şantiyi dolaptan çıkarıp içine, labneyi ekleyerek karıştırıyoruz. ( krem şantiyi çırparken bir bardak süt yerine yarım bardak süt, yarım bardak su kullanırsanız şantinin daha kıvamlı olduğunu göreceksiniz.) Düz bir zemine aldığımız soğumş pandispanyayı süt yada şerbetle ıslatıyoruz üzerine krem şaniyi sürüp, dilimlenmiş muz dilimlerini diziyoruz. Muzların üzerini de krem şantiyle kapatıyoruz. Tekrar pandispanyayı koyup aynı işlemi tekrarlıyoruz.Ben üc kat pandispanya kullandım.en üste krem şanti sürdükten sonra çikolata sosunu döküyoruz ve pastamızı buz dolabına koyarak biraz donmasını bekliyoruz. Pastayı dolaptan çıkarınca arzu ettiğimiz şekilde süslüyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder