Translate

31 Temmuz 2016 Pazar

Sosisli Milföy

   
      Herkesi selamların en güzeli Allah'ın selamıyla selamlıyorum,

           Bu günkü tarifim daha çok küçük hanımların ve küçük beylerin, damak tadına hitap ediyor. Üstelik yapılışı da biz anneler için çok pratik. Sanırım bütün anneler benim gibi birazdan çocuklar okuldan gelecek, onlar için  ne pişirsem diye düşünüyorlardır. Her zaman olmasa da ara sıra onların sevdiği şeyleri pişirerek onları karşılamak beni daha da fazla mutlu ediyor. Benim çocuklarım sosisli milföyü severek yiyorlar umarım sizinkilerde severler. Ilık olarak servis edilmesini, yanında da ayran yada taze sıkılmış portakal suyu iyi gidiyor.
    
                Malzemeler
            
      1 paket milföy hamuru
      2 paket dana sosis
      1 yumurta sarısı

              Yapılışı:
      Dondurucudan daha önceden çıkarmış olduğunuz milföyü karelere kesin daha sonra da kareleri tekrar ortadan üçgen şeklinde kesin. Sosisin ucu milföyün köşesine gelecek şekilde yerleştirin ve milföyün iki köşesini tabiri caizse bebek kundaklar gibi sosisin üzerine kıvırın, üzerlerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp 200° ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Arzu ederseniz üzerine susam yada çörek otu da serpebilirsiniz.
 
Not:  Dondurucudan çıkardığınız milföyü erimesi için buzdolabının üst kısmında bekletirseniz, pişirdiğiniz poğaça ve böreklerin görünümü istediğiniz şekilde olur. Aksi taktirde hamur çok fazla açılır ve poğaçaların şekli bozulabilir.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder