Translate

29 Temmuz 2016 Cuma

ISPANAKLI PEYNİRLİ GÖZLEME

          

Malzemeler:

500 gr un
1 paket kuru instant maya
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 su ve tuz

İç Malzemesi:

500 gr ıspanak
1 kase rendelenmiş peynir
yarım demet nane
yarım demet maydanoz
1 demet soğan yaprağı (istenirse)
sıvı yağ ve tuz

Yapılışı:

  İlk olarak unumuzu yoğurma kabımıza alıyoruz üzerine mayayı döküp karıştırıyoruz ve unumuzun ortasını havuz gibi açıyoruz.Buraya tuz,sıvı yağ ve suyu yavaş yavaş ekleyip; kulak memesinden biraz sertçe bir hamur elde ediyoruz.Hamuru üzeri kapalı olarak hava akımı olmayan bir ortamda  yaklaşık 45 -50 dakika bekletiyoruz.Daha sonra hamuru bezelere bölüp yuvarlayarak tepsiye aralıklı olarak diziyoruz.Bezelerin büyüklüğünü pişireceğimiz tava yada pizzapana göre ayarlıyoruz. Bezelerin üzerini ıslak bezle örtüyoruz.

İç  Malzemesinin  Hazırlanışı
  
   Ispanakları yıkayıp suları süzüldükten sonra doğruyoruz ve ıspanağın gözlemelerimizi ıslak hamursu hale getirmemesi için hafifçe elimizle suyunu sıkıyoruz. İnce kıydığımız maydanoz, nane, soğanı ve rendelediğimiz peyniri ilave ediyoruz tuz ve sıvı yağı da ekleyip karıştırıyoruz.
   Oklava ile ince açtığımız bezelerin yarısına,ıspanaklı içten koyup yarım ay şeklinde kapatıyoruz.Az yağlanmış teflon tava, sac veya pizzapan' da altı üstü pişirene kadar pişiriyoruz.Pişen gözlemelerin üzerine yumuşak olmaları  ve parlak görünmeleri için sıcakken hafifçe tereyağ sürüyoruz.

Not:  Pişen gözlemeleri sıcak olarak üst üste  koymayın aksi halde gözlemeler sıcaktan hamurlaşacaklardır, Önce kağıt yada bez yayılmış bir tepside ılınmasını bekleyin.Daha sonra üst üste yığabilirsiniz.

                 AFİYET OLSUN









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder