Translate

14 Temmuz 2016 Perşembe

Tonbalıklı Pizza Tarifi

                                  

  Hamuru için malzemeler 

1 adet yumurta
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su    
1 paket kuru instant maya
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
   tuz ve aldığı kadar un 


Üstü için malzemeler   

500 gr rendelenmiş kaşar peyniri
2     kutu ton balığı
2     kutu mısır konservesi
       Rendelenmiş domates veya konservesi
      Tercihe göre dilimlenmiş sosis veya sucuk 
       Yapılışı: Öncelikle maya ve un hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz.Sonra üzerine un ilave edip mayayı da ekliyoruz, mayanın önce unla karışmasını sağlıyoruz daha sonra bütün malzemeyi yoğuruyoruz.Hamurumuzu hava akımı olmayan bır ortamda üstü kapalı olarak yarım saat   bekletıyoruz.
     Dinlenen hamurumuzu eşit parçalara bölüp yuvarlıyoruz ve oklavayla 1 cm kalınlığın da açıyoruz.(Burada size bir tavsıyem  olacak eğer fırınınız büyükse hamuru tepsi büyüklüğünde açarsanız hem hamurun kenar kısımlarının oranını düşürür hem de zamandan tasarruf etmiş olursunuz.)Açmış olduğuuz hamuru oklava yardımı ile içine kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz ve hamurun fazla kabarmasını önlemek için ucuyla çeşitli yerlerinden deliyoruz.Daha sonra hamurun üzerine,en alta domates rendesi,en üste kaşar peyniri gelecek şekilde bütün malzemeyi eşit olarak yayıyoruz. 
   180°-200° arasında ısıtılmış fırında peynir eriyinceye kadar pişiriyoruz.

      

   Bu tarifi çoçuklarım için sık sık yapıyorum.Hem çocuklar bu tür yiyecekleri severek yiyor.Bende onlara gözümün gördüğü malzemelerden hazırlayarak hazır gıdalara karşı içimde duyduğum şüphelerden arınmış olarak, çocukarıma ikram ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder