Merhabalar, Herkese Gurbetten Sevgiler, Selamlar
Bugün ne pişirsem diye düşünürken, kızımın isteği üzerine kavurma yapmaya karar verdim. Ev hanımları bilirler, sığır etinden kavurma yapmak oldukça zaman alır. Çünkü sığır eti daha geç pişer ve iyi pişirmezseniz kuru olur.
Malzemeler:
1 kg kuşbaşı dana eti
2 baş soğan
Sıvı yağ
Tereyağ
Tuz
Kekik
Karabiber
Yapılışı:
Etleri yıkayıp bir tencereye koyuyoruz üzerine çıkıncaya kadar su dolduruyoruz. Bir taşım kaynayınca bu suyu döküp tekrar üzerine çıkıncaya kadar su dolduruyoruz. Kaynadıktan sonra soğanları içine yemeğe doğradığımız gibi doğruyoruz. Soğan etin yumuşak olmasını sağlayacaktır. Etin pişip pişmediğini arada kontrol ediyoruz. Eğer et pişmemiş ise pişinceye kadar azar azar sıcak su ilave ediyoruz. Et pişince suyunu çekmiş olacak ve eğer et teflon yada yapışmaz tencere de veya tava da değilse eti kavurma işlemi için böyle bir kaba aktarmalısınız. Tavanın dibine tere yağ ve sıvı yağı döküp kızdırdıktan sonra eti ilave edip kavuruyoruz, indirmemize yakın baharatları ve en son da tuzu ekliyoruz.Tuzu en son ilave ediyoruz ki et sertleşme yapmasın.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder