Translate

30 Temmuz 2016 Cumartesi

Et Kavurma

           
   Merhabalar, Herkese Gurbetten Sevgiler, Selamlar

      Yaz tatili dolayısıyla eşimin görev yaptığı Almanya'da bulunmaktayım, dolayısıyla hem gıda malzemeleri hemde beslenme alışkanlıklarımız da değişiklik oldu. Burada, bugün ne pişirsem diye daha fazla düşünüyorum. Aslında her şey ithal olmasına rağmen bol miktarda bulunuyor. Fakat sebzeler, Türkiye' de kilerle karşılaştırılınca biraz boyutları büyük hemde alıştığınız tadı alamıyorsunuz. Bundan dolayı yemek seçenekleri arasında et sıkça yer alıyor. Şunu da belirtmem gerekirse Avrupa da et ürünleri ülkemize göre daha ucuz. Besiciliğin son derece ilerlemiş olduğu ülkemizde de bu durumu görmek en büyük temennimiz.

      Bugün ne pişirsem diye düşünürken, kızımın  isteği üzerine kavurma yapmaya karar verdim. Ev hanımları bilirler, sığır etinden kavurma yapmak oldukça zaman alır. Çünkü sığır eti daha geç pişer ve iyi pişirmezseniz kuru olur.

   Malzemeler:
  
1 kg  kuşbaşı dana eti
2 baş soğan
   Sıvı yağ
   Tereyağ
   Tuz
   Kekik
   Karabiber
 
 Yapılışı:
  
Etleri yıkayıp bir tencereye koyuyoruz üzerine çıkıncaya kadar su dolduruyoruz. Bir taşım kaynayınca bu suyu döküp tekrar üzerine çıkıncaya kadar su dolduruyoruz. Kaynadıktan sonra soğanları içine yemeğe doğradığımız gibi doğruyoruz. Soğan etin yumuşak olmasını sağlayacaktır. Etin pişip pişmediğini arada kontrol ediyoruz. Eğer et pişmemiş ise pişinceye kadar azar azar sıcak su ilave ediyoruz. Et pişince suyunu çekmiş olacak ve eğer et teflon yada yapışmaz tencere de veya tava da değilse eti kavurma işlemi için böyle bir kaba aktarmalısınız. Tavanın dibine tere yağ ve sıvı yağı döküp kızdırdıktan sonra eti ilave edip kavuruyoruz, indirmemize yakın baharatları ve en son da tuzu ekliyoruz.Tuzu en son ilave ediyoruz ki et sertleşme yapmasın.

                             AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder