Translate

20 Temmuz 2016 Çarşamba

Zeytinyağlı Taze Fasulye

 Beni takip  eden herkese selamlar,

    Bu gün sizlerle paylaşacağım tarif resimden de anlayacağınız gibi  zeytinyağlı taze fasulye.Bana göre, fasulye ,yazın tazesiyle, kışında kurusuyla sofraların kraliçesidir. Benim böyle düşünmemde, çocuklarımın bu yemeği severek yemelerinin de payı olabilir, fakat şehrimizde de kurucu adı altında  müşterilerine sadece kuru fasulye sunan bir çok lokanta bulunmaktadır.

 







Malzemeler:

500 gr taze fasulye
2     adet büyük boy domates
1     adet yeşil biber
1     adet orta boy soğan
1     çay kaşığı toz şeker
       Tuz
        zeytinyağı
        su
        Üzerini kapatmak için fırın kağıdı
                                                         
                                                   
 

Yapılışı:

 Öncelikle fasulyeyi yıkayıp doğruyoruz daha sonra  soğanı ve biberi yemeklik doğruyoruz. Domateslerimizi kabuklarını soyup rendeliyoruz  ve hepsini karıştırarak tencereye koyuyoruz.Üzerine, zeytinyağı, tuz, şeker ve suyu ilave edip, tencereye göre kestiğimiz fırın kağıdının ortasını delerek fasulyenin üzerine yerleştiriyoruz ve tencerenin kapağı kapalı olarak fasulye pişene kadar kısık  ateşte pişiriyoruz.

    Not: Her fasulyenin pişme süresi farklı olacağından, alacağı su miktarı da buna göre değişecektir.Bu sebepledir ki su ve pişme süresi vermedim.Domatesinde su bırakacağı için başlangıçta fazla su eklememenizi öneririm. Fasulye pişerken kontrol edip gerekirse su eklemekte fayda var.

                   AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder