Beni takip eden herkese selamlar,
Bu gün sizlerle paylaşacağım tarif resimden de anlayacağınız gibi zeytinyağlı taze fasulye.Bana göre, fasulye ,yazın tazesiyle, kışında kurusuyla sofraların kraliçesidir. Benim böyle düşünmemde, çocuklarımın bu yemeği severek yemelerinin de payı olabilir, fakat şehrimizde de kurucu adı altında müşterilerine sadece kuru fasulye sunan bir çok lokanta bulunmaktadır.
Malzemeler:
500 gr taze fasulye
2 adet büyük boy domates
1 adet yeşil biber
1 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
zeytinyağı
su
Üzerini kapatmak için fırın kağıdı
Yapılışı:
Öncelikle fasulyeyi yıkayıp doğruyoruz daha sonra soğanı ve biberi yemeklik doğruyoruz. Domateslerimizi kabuklarını soyup rendeliyoruz ve hepsini karıştırarak tencereye koyuyoruz.Üzerine, zeytinyağı, tuz, şeker ve suyu ilave edip, tencereye göre kestiğimiz fırın kağıdının ortasını delerek fasulyenin üzerine yerleştiriyoruz ve tencerenin kapağı kapalı olarak fasulye pişene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
Not: Her fasulyenin pişme süresi farklı olacağından, alacağı su miktarı da buna göre değişecektir.Bu sebepledir ki su ve pişme süresi vermedim.Domatesinde su bırakacağı için başlangıçta fazla su eklememenizi öneririm. Fasulye pişerken kontrol edip gerekirse su eklemekte fayda var.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder